Revision [3986]

This is an old revision of Silaniel made by SampsaRydman on 2009-11-06 01:27:38.

 

Silaniel Olossë Raudfêrn (née Morvegil)
Wife of captain Ormond Raudfêrn

Race Targil (Gondorian)
Profession Lvl 3 Scout
Gifts & Geas Wealth, Enticing eyes
Character Sheet Silaniel Olossë Raudfêrn
Family tree
Paternal ancestors
Pictures
 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/Silaniel2.jpg)
Alkuperäinen maalaus: Anke-Katrin Eißman
 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/Silaniel3.jpg)
Alkuperäinen maalaus: Anke-Katrin Eißman
Linhir

Silaniel Olossë

Katso myös: Salavalaakso

Silaniel Olossë Raudfêrn (née Morvegil, s. 1633) on nuori linhiriläinen koketti ja hienostorouva, jonka skandaalinkäryinen elämä on pitänyt hänet jatkuvasti juorujen aiheena ja tehnyt häntä tunnetuksi Pelargirissa ja Minas Anorissa asti. Hän on ylpeä ja omapäinen, voisipa joku luonnehtia häntä omahyväiseksikin.

Lumenvalkea tukka erotti hänet jo lapsena tummemmista sisaruksistaan. Morvegilin aatelissuvun linhiriläinen haara on tunnettu Dúnedainin mittapuulla vaaleahkoista pähkinänruskeista hiuksistaan, mutta Silaniel oli syntyessään vitivalkoinen, minkä vuoksi hänen äitinsä Ivorwen nimesi hänet Olossëksi. Itsepäisyys ja vapauden kaipuukin lienevät perua hänen pohjalaisilta esiäideiltään, kuten hänen isänsä alati muisti muistuttaa.

Alatar Morvegil oli condir ja lunastanut päärinarvonsa sukunsa siivitetylle kruunulle tekemillä palveluksilla. Ylimyksinä Morvegilit olivat ruiskukkia kevätesikkojen joukossa, vuoden 1450 jälkeen aateloitua vähäisempää dúnadan-sukulinjaa. Heidän yhteinen kantaisänsä oli eräs Eldacarin armeijan kapteeni joka kunnostauduttuaan Eruin kahlaamojen taistelussa sai kunnian kirjoittaa lempinimensä ylhäisten nimien joukkoon Heren Requainin rulliin.

Morvegilien suvusta kumpusikin sitten monta mieleltään yksinkertaista mutta sitäkin rohkeampaa soturia: amiraaleja, sotapäälliköitä ja kapteeneita. Kuningas antoi heille etelä-Ithilienistä suunnattomia tiluksia jotka olivat aiemmin kuuluneet Castamirin kannattajille. Heidän mahtavat maansa laajenivat sittemmin länteen ja etelään, Harondoriin ja Lebenniniin. Eräs myöhempien aikojen Morvegil nai pohjalaisen kaunottaren ja perusti uuden sukuhaaran Linhirin kaupunkiin. He sijoittivat paitsi maahan, myös kauppamerenkulkuun, ja nousivat ennen pitkään hekin Gondorin Suureen Neuvostoon.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki