Revision [4880]

This is an old revision of Morandriel made by SampsaRydman on 2012-07-14 15:38:49.

 

Morandriel Elena Anarríma
Bounty Hunter

Race Gondorian
Profession
Gifts & Geas
Character Sheet
Family tree
Pictures

Moira Anarríma

Katso myös: Osgiliath

Morandriel (Moira) Elena Anarríma (s. 8 Hithui 1630) on osgiliathilainen oikeudenpalvelija ja palkkionmetsästäjätär, Gondorin suuresta neuvostosta langenneen ja köyhtyneen Anarríman suvun vesa.

Anarrímat ovat yksi Osgiliathin seitsemästä suursuvusta, jotka muinoin rakensivat kaupungin. Gondorin sisällissodissa (1433-1447) Anarrímat kannattivat muiden osgiliathilaisten tavoin kuningas Eldacarin puoluetta. Vuonna 1437 kuningas Castamirin kannattajat onnistuivat neljä vuotta kestäneen piirityksen jälkeen murtautumaan sisälle kaupunkiin. Seuranneessa hävityksessä Anarríman suuri nelikerroksinen kartanorakennus Thoronumenin kaupunginosassa poltettiin ja ryöstettiin. Suvun viimeinen päämies Annael Anarríma kuoli 1441 ja suvun hallussa ollut jättiläisomaisuus siirtyi ensin kuolinpesän, sitten Gondorin kamarikollegion oikeuden käsiin.

Annael Anarríma jätti jälkeensä useita sekavia ja puutteellisesti laadittuja testametteja useiden eri naisten kanssa tehtyjen lasten hyväksi. Perinnöstä on siitä lähtien oikeutta kaikkien edunsaajien ja heidän jälkeläistensä kesken. Suurin osa suvun omaisuudesta on kadonnut järkälemäisen perintöriidan selvittelyihin. Anarrímoja itsejäänkään ei ole enää elossa kuin kourallinen. Nuori Moira, jolle isoäiti lupasi ostaa kultaisen keinuhevosen mikäli perintö tulisi heidän haaralleen, on ehtinyt kasvaa aikuiseksi naiseksi Osgiliathin raunioiden keskellä näkemättä minkäänlaista loppua tai kehitystä Anarríma vastaan Anarrímalle, jonka istunnot ovat olleet kamarikollegion oikeuden suosituimpia yleisötapahtumia.

Suvun viimeiset edustajat ovat hîr Aderthad "Ada" Anarríma (s. 1602), Minas Ithilissä asuva Suuren Neuvoston jäsen, poikamies ja filantrooppi, hîril Maryat Anarríma (s. 1552), lintuja keräilevä lähes dementoitunut vanha rouva, joka asuu Anarrímojen vanhassa rauniokartanossa, hänen pojantyttärensä Morandriel "Moira" Anarríma (s. 1630), tyhjäntoimittajaserkukset Ion ja Isilmë Anarríma ja rouva Brennil Alagdor, hîr Bartholon Alagdorin vaimo.

Rouva Maryat Anarrímalla ei ruton jälkeen ole ollut enää muuta omaisuutta kuin sortumispisteessä oleva villansa. Hänen ainoa perillisensä neiti Morandriel on vanhempiensa kuoleman jälkeen joutunut elättämään itse itsensä koko joukolla huonosti palkattuja ammatteja. Hän on toiminut kopioijana, huutokaupan huutajana, julkisena kuuluttajana, velanostajan sihteerinä ja viimeiseksi Sadorin Huoneen yksityisenä oikeudenpalvelijana. Sadorin Huone on kolmen osgiliathilaisen porvarin, Talathorn ja Oradan Sadorin ja lakimies Dior Brassenin perustama ja ylläpitämä yritys, joka muun muassa ostaa ja perii muiden velkoja, laatii asiakirjoja ja kirjelmiä, myöntää lyhytaikaisia mutta korkeakorkoisia lainoja ja järjestää huutokauppoja.

Sadorin Huoneella on palkkalistoillaan tiedonantajia, nuuskijoita, kirjureita ja asemiehiä; Osgiliathin kokoisessa kaupungeissa kuninkaan ylityöllistetyt virkamiehet ovat ulkoistaneet virkatehtävänsä Sadorin Huoneen kaltaisille yksityisille urakoitsijoille. Morandriel aloitti Sadorin Huoneella kirjurina, mutta erikoistui lopulta löytämään kadonneita ja hankalasti tavoitettavia ihmisiä. Osgiliathin hovioikeus on toistuvasti käyttänyt hänen palveluitaan tavoittamaan lain kouraa pakoilevia pahantekijöitä.

Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki