Lindon
Kihlakunta Lebenninin maakunnassa
 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/VillaLindon1.jpg)
Villa Lindon meren rannalla

 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/VillaLindon2.jpg)
Lorilad

 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/VillaSerni2.jpg)
Viljelmiä, taustalla Lindonin kylä Kuninkaantien varrella

 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/LindonMap.jpg)
Lindonin sijainti Lebenninin maakunnassa

 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/AbadLuithiad.jpg)
Abad Luithiad

Lindon ja Lebennivet


Lindonin kaupunki ja kihlakunta sijaitsee Lebennivetin piirikunnassa Balimurin soiden länsipuolella, Linhirin ja Pelargirin puolimatkassa. Se on tavattoman hedelmällistä rannikkotasankoa, joka vielä 1200-luvulla oli suurimmaksi osaksi soiden peitossa ja malarian vaivaama. Dúnedain kuivattivat suurimman osan soista sukusurmaa edeltävinä vuosina, mutta Ruton jälkeen laajat alueet Lindonin kaunista maata ovat jälleen rehevöityneet.

Lindonin avarat niityt ja lempeästi aaltoilevat kukkulat olivat ennen paljon tiuhemmin asuttuja kuin nyt. Vuodesta 1480 lähtien haradilaiset merirosvot muodostivat alituisen uhan rannikolle. Monet asukkaat kuolivat tai muuttivat pois. Meren tuntumaan on rakennettu useita torneja, joista käsin valtaajia on vahdittu, mutta varusteluista huolimatta emiiri Qusayn onnistui 1651 kaapata täällä hîr Arahil Curimardinin kauniin nuoren tyttären Idrilin. Lindonin kaupunginkin ympärille on rakennettu korkeat kiviset muurit, ja sen paikalliset mahtimiehet ovat kilvan korotelleet tornejaan.

Lindonin merenranta on metsikköjen ja soisten pensaikkojen täyttämä pitkä kaistale, jolla rehottaa nykyään koskematon luonto. Alueelle tunnusomaiset pinjat varjostavat kilometrikaupalla Anduinin hietaisia rantoja. Poikkeuksen muodostaa Loriladin pittoreski kalastajakaupunki. Lorilad oli ennen kukoistava satama, mutta sen laivasto ja monet Loriladin asukkaat pakenivat 1447 Umbariin ja uusi kaupunginhallitus päästi sataman liejuuntumaan. Nyt Loriladin sydän ei ole satama vaan torialue, jossa 900-luvulla rakennetut ikivanhat rakennukset kallistuvat jalkakäytäville ja muodostavat kapeita, aukioilta toisille johtavia käytäviä joissa ostajat taistelevat tuoreimmasta ja pienimmästä ankeriaasta, paikallisesta erikoisuudesta.

Abad Luithiad

Suuri kartano ja kestikievari Lindonin ja Loriladin puolimatkassa, jossa uupuneet matkustajat pysähtyvät syömään, vaihtamaan hevosia ja tekemään ostoksia. Talon keittiö on kuuluisa lindonilaisista erikoisuuksista.

Car Gaul (Suden talo)

Erinomainen maalaismainen ruokapaikka Loriladin ulkopuolella.

 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/VillaLindon4.jpg)
Lindonin kartanon eteisaula

Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki