Countess Catarina Curimardin
Widow of hîratar Wilwarin
Race Dúnadan
Profession Lvl 10 Conjurer
Gifts & Geas Calming voice, Magical ability,
Animal companions
Family tree
House of Curimardin
Lands and estates
Copyright Sampsa Rydman
Catarina Curimardin, 1663
 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/Kissatalo.jpg)
Linhirin Kissatalo

Catarina Curimardin


Catarina Curimardin (1601- ), joskus kirjoitettu myös Katarina Kurimardin (ad. kâtha "kaikkialla" + rîna "kruunattu"), on edesmenneen valtaneuvoksen kreivi Morabar Wilwarinin leski, tunnettu hyväntekijä ja oppinut, jolla on yksi Lebenninin suurimmista yksityisistä kirjakokoelmista (ns. Curimardin-kokoelma). Hänen veljensä on hîratar Arahil Curimardin, Tumladenin herra ja Cumardinien klaanin päämies. Catarina omista mm. Linhirin Kissatalon, johon hän on perustanut kirjurilaitoksen, kirjansitomon (H&H) ja koulun.

Curimardinien suvussa omaisuus on sodan ja kulkutautien vuoksi useaan otteeseen periytynyt naisen puolelta. Tämän on mahdollistanut Gondorin laki, joka antaa mm. isoisälle oikeuden adoptoida lapsenlapsensa. Catarinan isä oli Belfalasista kapinan vuoksi paennut aatelismies Abrazîr, joka menehtyi ruttoon vuonna 1636. Sen jälkeen Catarinan äidinisä Ohtar adoptoi molemmat orvoksi jääneet lapset omikseen, kuten hän oli aiemmin jo adoptoinut samasta syystä siskonsa lapset Ulraedin ja Amrithin.

Kenties tämän erityisen sukuperinteen vuoksi Catarina on tullut tunnetuksi naisten oikeuksien puolestapuhujana ja hän on perustanut Linhiriin erityisen tyttökoulun, jossa kaupungin tytöt saavat ilmaiseksi perusopetusta. Merkittävästä hyväntekeväisyydestään huolimatta kreivitär tiedetään yksityiselämässään syrjäänvetäytyväksi ja hankalaksi ihmiseksi.

Catarina tunnetaan myös intohimoisesta suhtautumisestaan eläimiin, erityisesti kissoihin. Linhirin Kissatalosta kaikki kaupungin kulkukissat ovat saaneet ruokaa ja katon päänsä päälle. Kissojen lisäksi Catarina harrastaa hevosurheilua. Hän omistaa Linhirin maalaiskunnassa lämminverisiä laukkahevosia kasvattavan tallin.Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki