Elanor of Lindon, née Eldalótë-Orchaldor
Lady of Lindon & Lady of Pinnath Thônen
Race Dúnadan
Profession Lvl 7 Bard
Gifts & Geas True blood, Wealth
Character Sheet Elanor of Lindon
Family tree
Houses of Orchaldor and Eldalótë
Lands and estates
 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/VillaLindon1.jpg)
Villa Lindon meren rannalla

 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/VillaLindon2.jpg)
Lorilad

 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/VillaLindon5.jpg)
Villa Lindonon puutarha
 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/OrchaldorVaakunaPieni.png)

Elanor Eldalótë-Orchaldor

"If only you had been born a man. What a Prince you would have made." - Morëinion

Elanor (1603- ) on kaksoisveljensä Mordulinin ohella mahtavan Eldalótë-Orchaldorien suvun perijätär, Lindonin kartanon ja Pinnath Thônenin kukkuloiden emäntä, Lebenninin maaherran Raimond Herenion Sernin vaimo ja kahden lapsen äiti. Hänen ihailtu isoäitinsä Mirime Eldalótë oli kuninkaan rakastajatar ja luotettu neuvonantaja, ja jotain isoäidin kunnianhimosta on periytynyt Elanorillekin. Isänsä Morëinionin katoamisen jälkeen Elanorin on täytynyt ottaa itselleen myös Pelargirin alamaailman rautarouvan rooli.

Perhe


Raimond Herenion Serni
Orodreth Serni
Lossë Pallas Serni

Omaisuus, tulo- ja menoarvio


VIRALLINEN OMAISUUS
Maaomaisuuden tuotto
Lindonin maatilat Lebennivetissä: 1320 kruunua maavuokrina, luontaistuotteita
Pinnath Thônenin metsästysmaat: 500 kruunua
Muu tulo
Osuus viinitilasta: 200 kruunua
3 isoa taloa Kuninkaankaupungista: 105 kruunua
Lahjukset ja lahjat Lindonin kaupungista: 500 kruunua
Verotusluontoinen tulo Lindonista: 280 kruunua
Yhteensä 2905 kruunua (58 100 miriania)

Menot vuodessa
Palveluskunta: 3149 miriania
Palkolliset & ylläpito: 23 400 miriania
Laivamiehistö: 2052 miriania
Asemiehet: 5223 miriania
Päävero: 26 miriania
Maaverot: 6110 miriania
Yhteensä 1938 kruunua (39 960 miriania)

Investoinnit
Rannikon linnoitusten kehittäminen: 8 000 miriania

Ylijäämä: 507 kruunua (10 140 miriania)

VARJOJEN PIIRI
Vuotuinen tuotto: 7620 kruunua

LAIVAT
Usvaneito

HENKILÖKUNTA
15 henkilökohtaista palvelijaa
50 palkattua työmiestä kartanolla
250 renkiä ja piikaa (tarvittaessa aseistettavissa, käytettävissä myös riistanajoon, torppareita kartanon alueella joilla on taksvärkkivelvollisuus)
Jahtimestari ja työväen päällikkö Filimo Faroth "Metsästäjä"
30 kokopäiväistä asemiestä ja henkivartijaa
Asemiesten päällikkö, henkivartija Viggo Hargam "Vasuri"
Asemiesten alipäällikkö, henkivartija Ezio Haënadan

Varjojen piirin tapahtumatAikajana


1598
Morëinion perii isänsä, Pelargirin ruhtinaan Túrin Orchaldorin.
1601
Yulion Eldalótë kuolee, jättäen kaiken omaisuutensa tyttärelleen Pallakselle. Tytär naitetaan välittömästi pikkupikkuserkulleen Morëinionille omaisuuden säilyttämiseksi suvussa.
1603
Kaksi vuotta häiden jälkeen perijätär Pallas synnyttää Morëinionille terveet kaksoset: Elanor ja Mordulin, mutta menehtyy itse lapsivuoteeseen.
1604
Lapset kasvavat imettäjättären ja vanhan Amiel-tädin hellässä hoivassa Bar Orchaldorin sukutalon vankkojen muurien sisäpuolella Pelargirin keskustassa.
1621
Gondorin vanha soturikuningas Vinyaher Hyarmendacil II kuolee (230-vuotiaana).
1626
Nora tulee täysi-ikäiseksi.
1634
Umbarin merirosvot hyökkäävät Pelargiriin ja Lebenniniin. Angamaitë ja Sangahyando, Castamirin jälkeläiset, valtaavat vanhan kaupungin väkirynnäköllä, polttavat telakan ja varastot sekä upottavat Gondorin laivaston satamaansa. Angamaitë surmaa kaksintaistelussa kuningas Minardilin ja suuren osan hänen kaartistaan taistelussa sataman herruudesta ja näin kostaa sen veren jonka Castamir oli vuotanut Eruin kahlaamoilla Eldacarin kädestä ja myös sen veren, jonka Hyarmendacil II oli vuodattanut Porosilla ja Harondorissa. Umbarilaiset ryöstävät kaupunkia seitsemän päivän ajan, kunnes vetäytyvät laivoineen takaisin etelään, jättäen jälkeensä ryöstetyn kaupungin. Tulipalo tuhoaa mm. Bar Orchaldorin ruokasalin.
1635
Elanor ja Mordulin muuttavat Morëinionin omistamille tiluksille maalla pohjois-Lebenninissä. Umbar ja Gondor solmivat 20 vuoden rauhansopimuksen, jonka perusteella Pelargirin kaupunki maksaa korvauksena Angamaitën vetäytymisestä Umbarille tribuuttina 4000 naulaa kultaa.
1636
Telemnarin Rutto. Kaksi viidesosaa gondorilaisista kuolee paiseruttoon kolmen vuoden sisällä, suurin osa ensimmäisen kesän aikana. Hyvä kuningas Telemnar jakaa ilmaista viljaa kansalle ja osallistuu aktiivisesti hoitotyöhön Parannuksen Tarhassa, jonka seurauksena hän ja hänen perheensä saavat tartunnan ja kuolevat samana syksynä. Kuninkaan nuorin veli on sotaretkellä idässä Ruton aikaan; hän välttyy taudilta mutta kieltäytyy kruunusta. Vallan perii kuninkaan aikaisemmin kuolleen veljen Minastanin ainoa henkiin jäänyt poika Tarondor.
1638
Paiseruton viimeinen laaja esiintyminen Pelargirissa. Kaupungin väkiluku on pudonnut lähes puoleen; monet maaseudulle paenneet eivät koskaan palaa takaisin.
1639
Gondorin armeijan surkea tila käy ilmiselväksi. Useat kuulut komppaniat ovat kadonneet täysin tai lähes tuhoutuneet ruton vuoksi. Vanhoja komppanioita yhdistellään kunnes saadaan kokoon edes jonkinlainen asevoima. Palkat jäävät maksamatta koko maassa, mikä johtaa joukkokarkuruuteen. Sangahyandon poika Sangahyandion kerää itselleen oman armeijan ja valtaa Gobel Mírlondin laivastohyökkäyksellä. Umbarin neuvosto nimittää hänet Harondorin ruhtinaaksi.
1640
Ruton jälkeen työvoiman hinta nousee pilviin samalla kun maan arvo romahtaa. Valtion verotulojen käy samoin. Kulta- ja hopearahat jäävät yhä suuremmassa määrin pois kierrosta ja kerääntyvät rikkaiden aarrekammioihin. Tarondor julkaisee nopeasti uusia ediktejä, joiden mukaan vanhat rahat on sulatettava harkoiksi. Hän antaa myös lyödä huononnettua rahaa; rutonjälkeisissä rojaleissa on jo puolet kuparia.
1641
Elanor ja Mordulin muuttavat takaisin Pelargiriin ja alkavat työskennellä isänsä apuna Varjojen Piirissä.
1643
Tarondor aloittaa armeijan uudelleenorganisoinnin ja perustaa Kuninkaan Joukot.
1645
Vähäinen rutonpoikanen vierailee uudestaan Pelargirissa, jonka rottapopulaatiota ei ole saatu tuhottua. Seregon Orchaldor, Morëinionin setä, nimitetään Lebenninin maaherraksi. Miranda eli neiti Sernesta myydään Umbarista Pelargiriin rouva Merethin kylpylään kurtisaaniksi.
1648
Umbarilainen kaapparikapteeni Ormond Orleghîn alkaa työskennellä Varjojen Piirin kumppanina salakuljettajana.
1650
Sernestasta tulee rouva Merethin oikea käsi.
1651
”Torstaikerho” alkaa kokoontua säännöllisesti Morëinionin luona syömään hyvin, juomaan viiniä, musisoimaan, harrastamaan runoutta ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Kerhoon kuuluvat kreivitär Katarina Curimardin ja hänen miehensä kreivi Morabar Wilwarin, runoilija Turelio Sincadollo, naisfilosofi Yulië Hyrcanie ja merijalkaväen kapteeni Tirkhôr. Mordulin ja Elanor osallistuvat myös.
1653
Pelargirilainen kaupparuhtinas Teval Talahir kuolee ja Vanhan Sataman mestari Pelendur Dior katoaa. Varjojen Piirin toinen oikeudenkäynti koskien Morëinionilta varastettuja suunnattoman arvokkaita jalokiviä (ynnä valapetturuutta). Roderic Yksisilmästä tulee uusi Vanhan Sataman mestari.
Gondorin ja Umbarin välinen sota puhkeaa. Gondorilaiset upottavat umbarilaisia aluksia pohjoisilla vesillä, Umbar karhuaa vuoden 1635 rauhansopimuksessa maksamatta jääneitä kultasuorituksia, Gondorin Suuri Neuvosto julistaa 14. Nenimë–kuuta avoimen sodan. Hinnat karkaavat pilviin, rahan huononeminen jatkuu.
Ruhtinas Sangahyandionin yksityisarmeija lähtee liikkeelle piilopaikastaan, tuhoaa hyökkäävät Gondorin joukot Harondorissa ja ylittää Porosin. Syksyllä Sangahyandion leiriytyy jo Osgiliathin porteille. Tarondor pelästyy ja pakenee Minas Anoriin ja odottaa toisen armeijan saapumista pohjoisesta. Ithilienin maakunta kapinoi ja liittyy Sangahyandioniin.
Neiti Sernesta katoaa Pelargirista. Kreivitär Katarina Curimardin yrittää liehitellä Morëinionia. Isä järjestää Elanorin naima-asiat lopullisesti kihlauttamalla tämän eräälle Serni-suvun aatelismiehelle Raimondille.
1654
Apujoukot saapuvat, Sangahyandion vetäytyy etelä-Ithilieniin. Merirosvot valtaavat Andrastin Gondorilta. Pelargirissa Enta Sirithin mestari Sereg Ithilorn yrittää vallankaappausta Pelargirissa, jonka epäonnistuttua hän nousee kapinaan, perustaa nostoväen ja julistaa Enta Sirithin itsenäiseksi. Morëinion sekaantuu yritykseen avata kaupungin portit umbarilaisille, jotta Sangahyandion saisi jalansijan Anduinin länsipuolella, mutta hanke epäonnistuu.
Umbarilaismieliset kapinalliset sabotöörit aiheuttavat hämminkiä Lebenninissä katkaisemalla Pelargirin vesijohdot. Uusi lavantauti- ja ruttoepidemia puhkeaa kaupungissa. Samaan aikaan voimakkaat myrskyt riepottelevat kaupunkia ja tuhoavat Bar Orchaldorin vanhoja kattotiiliä (1300-luvulta). Elanorin täti Amiel Eldalótë kuolee keuhkokuumeeseen ja koko hänen omaisuutensa (mm. 5000 kruunun arvoiset maatilat Arnachissa) siirtyy Elanorin nimiin. Elanorin kamarineiti Eirien tulee raskaaksi Mordulinille ja synnyttää kovasti samannäköisen pojan Filigodin. Elanor ja Mordulin riitaantuvat.
Elanorin ja Raimondin häitä tanssitaan kaukana sodan melskeistä, Valkoisten Vuorten katveessa sijaitsevilla Orchaldorin tiluksilla. Pelargirissa sota ja salakuljetus rikastuttaa Varjojen Piiriä, mutta ajaa sen halki kahteen leiriin, jotka pysyvät rauhassa keskenään ainoastaan Varjon auktoriteetin ansiosta.
1655
Elanorin poika Orodreth syntyy.
1657
Elanorin tytär syntyy reilua vuotta myöhemmin.
1558
Gondorilaiset kaapparilaivat saavuttavat merittävän voiton Umbarin aluksista Belfalasin lahdella. Mordulin nimitetään töihin Lebenninin prokuraattorinvirastoon, hän muuttaa pois kotoa ja aloittaa virkauransa.
1559
Gondorin armeija onnistuu vihdoin ja vaivoin karkottamaan Sangahyandionin ja umbarilaiset pois Porosin taa. Kaksikymmentä kapinoinutta Ithilienin ruhtinasta jää kuninkaan sotavangiksi. Käskynhaltija pidättää Morëinionin ja hänen palveluskuntansa maanpetoksesta epäiltynä; heidät kuljetetaan vangiksi Osgiliathiin. Varjojen piiri jää Elanorin käsiin, mutta kirjanpito on hukassa. Kuningas pakottaa Morëinionin mestarikokin Eruntalonin omaan palvelukseensa.
1660
Tarondor määrää kapinalliset aateliset teilattavaksi samalla kun hovi viettää voitonjuhlia Osgiliathissa. Umbar tarjoaa aselepoa Gondorille. Miranda palaa Gondoriin ja pelastaa Morëinionin vankilasta, mutta Pelargirissa Morëinionin vanhat viholliset hyökkäävät Bar Orchaldoriin ja polttavat talon. Haavoittunut Morëinion ja Miranda pakenevat Ormondin laivalla etelään, eikä heistä sen koommin kuulla.
1661
Tarondorin rahauudistus Gondorissa. Isosetä Seregon Orchaldorin viimeinen kausi Lebenninin maaherrana päättyy, uudeksi maaherraksi tulee Elanorin puoliso Raimond Herenion Serni. Morëinion julistetaan kadonneeksi, hänen omaisuutensa hallintaoikeus siirtyy vanhimmalle pojalle Mordulinille.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki