Dimrost
Kartano Ithilienin maakunnassa
 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/dimrost1.jpg)
Vuorilinna

 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/dimrost2.jpg)
Nan Girithin laakso

 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/dimrost3.jpg)
Dimrostin rauniot

 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/dimrost_location.jpg)
Dimrostin sijainti Ithilienissä

Dimrost


Dimrost ("sateiset portaat") on Rianin kreivikuntaan kuuluva kartano ja läänitys Ithilienin maassa, Varjovuorten rinteillä. Kartanon maihin kuuluu samanniminen, nyt jo raunioitunut linnakaupunki, yksi "metsästysmajaksi" kutsuttu pienempi vuorilinna sekä maatiloja. Kaikki alueen talonpojat kuuluvat kartanon alustalaisiin. Maanviljelystä harjoitetaan hajallaan olevilla tiloilla, joista osa on linnoitettuja. Lampaiden, vuohien ja sikojen pito on alueen tärkein elinkeino. Viljelyskasveista tärkeimpiä ovat rehuksi kasvatettu hirssi ja kaura. Lisäksi Dimrostin tuliperäisillä rinteillä kasvatetaan viiniköynnöksiä, papuja, porkkanoita, kukkakaalia, sipulia sekä sitruuna- ja appelsiinipuita. Númenorilaisten Keski-maahan tuoma tomaatti kasvaa alueella villinä.

Kartano on kärsinyt tavallista enemmän sodan ja kulkutautien aiheuttamasta väestökadosta. Dimrostin viimeinen itsenäinen herra menetti maansa ja henkensä Gondorin sisällissodassa, jonka jälkeen kartanosta tuli Rianien vasalli. Dimrostin linna raunioitui 1447 ja hylättiin lopullisesti 1635, jolloin kartanoa hallinnut kenraali Malvegil Rian kuoli. Tämän jälkeen Dimrostin kartanoa hallittiin Rianbarista käsin vuoteen 1667 asti, jolloin se luovutettiin ratsumies Artamir Rianille.

Dimrostissa on useita mineraalivesilähteitä. Pieni vesiputous tuo vettä korkealta Ephel Dúathin rikkipitoisilta vuorilta Nan Girithiin, "vapisevaan laaksoon" ja on antanut nimensä koko kartanolle. Se on nimetty Beleriandin taruissa esiintyvän vesiputouksen mukaan. Dimrostin linnan edustalla on matala lammikko, joka on tosin hyvin matala ja kuivumassa kokonaan pois. Se on kuitenkin sammakoiden ja vesilintujen suosittu kutupaikka.

Talous


- Talonpoikien maavuokrat: ½ miriania tynnyrinalalta, yhteensä 24 000 miriania (1200 kruunua vuodessa).
- Yksi alueen voudille läänitetty vuorilinna ja 300 eekkerin maat.

Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki