(Kail) Brandir Seldorien
Stepson of Forlong Seldorien, son of Katarina Curimardin

Race Common man (with Fey blood)
Profession Lvl 6 Conjuror
Gifts & Geas Mana Sensing, Heavy Sleeper,
Blessed, Luck, Magical Ability
Character Sheet Brandir Seldorien
Family tree
Maternal and paternal ancestors
 (image: http://wiki.lindefirion.net/images/LinhirVaakunaPieni.png)

Brandir Seldorien


Brandir Seldorien (1635-1664) syntyi Lossarnachin vuorilaaksossa loppuvuoden päivänä Mettarëna samaan aikaan kun Musta Rutto raivosi Gondorissa. Hänet annettiin jo heti syntymän jälkeen adoptoitavaksi eräälle samassa laaksossa eläneelle osgiliathilaiselle rakennusmestarille Dodericille, jonka vaimo ja kaikki lapset olivat menehtyneet ruttoon. Syntymässä hän oli saanut nimen Kail, jolla hänet myös tunnettiin koko nuoruutensa ajan. Doderic meni uusiin naimisiin ja alkoi pyörittää menestyvää maakauppaa. Kun Kail alkoi kysellä vanhemmistaan, Doderic kertoi heidän olleen Lossarnachin vuorilaisia, jotka olivat kuolleet ruttoon. Tosiasiassa Kailin äiti oli osgiliathilainen aatelisrouva Katarina Curimardin, joka oli Lossarnachissa ruttoa paossa ja synnytti siellä aviottoman lapsensa. Kailin isää ei koskaan saatu selville, mutta lapsi alkoi pian osoittaa erikoisia kykyjä ja lahjoja.

Nuorena Kail näki usein enteitä ja hänen läsnäolonsa tuotti onnea. Täytettyään 14 vuotta hänet lähetettiin Katarinan neuvosta Lossarnachiin vuohipaimeneksi vanhalle Madocille, joka opetti vanhoja lauluja ja tarinoita, tähtikuvioita ja loitsuja. Kail kuitenkin karkasi jo toisena vuonna Madocin opista ja lähti etsimään onneaan isosta maailmasta. Matkalla Pelargirin kautta Linhiriin hän tutustui Ormond Orleghîniin, rouva Sernestaan sekä oppineeseen aatelismieheen ja noitaan Ciriondil Fëanturiin, jonka palvelukseen hän jäi. Ciriondilin ja Ormondin mukana hän päätyi merille ja aina Harondoriin asti, jossa hän vahingossa pelasti haradilaisten kidnappaaman serkkunsa Idril Curimardinin hengen. Tätä kautta Kail päätyi takaisin Gondoriin ja Curimardinien huomaan.

Löydettyään poikansa uudelleen Katarina Curimardin päätti ottaa tämän nyt omaan opetukseensa voidakseen pitää häntä silmällä. Kreivitär Katarina opetti Kailille noituutta ja vihki tämän myös Kultaisen aamuruskon veljeskuntaan (Tindóme-lië), esoteeriseen salaseuraan jonka jäsen myös ruhtinas Morëinion oli. Kail oli useilla matkoilla kapteeni Ormondin mukana, kunnes Forlong Seldorien, Seldorienin kauppahuoneen pää, adoptoi hänet ottopojakseen ja nimesi hänet uudelleen Brandir Seldorieniksi. Vuosina 1654-1660 Brandir asui Linhirin Kissatalossa. Sen jälkeen hänen sattumustensa seuraaminen vaikeutuu. Joka tapauksessa Katarinan suojattina hän pääsi tutustumaan myös ruhtinas Morëinioniin tämän omassa talossa.

Näyttää siltä, että Brandir päätti hylätä ottoäitinsä ja asettui Morëinionin palvelukseen. Molemmat katosivat Pelargirista pian salaperäisen tulipalon jälkeen eikä heitä nähty ennen kuin kolme vuotta myöhemmin Mirandan häissä. Villeimpien tarinoiden mukaan Brandir vietti tuon ajan kaukaisilla Lohduttomuuden saarilla keskustellen kuolleiden sielujen kanssa ja juoden vettä Morgothin kaivosta. Brandir palasi takaisin Linhiriin jossa hän peri ottoisänsä Forlong Seldorienin kauppahuoneen. Forlongin serkku Melmidoc tosin kiisti testamentin lainvoimaisuuden myöhemmin oikeudessa selittäen että se oli allekirjoitettu Forlongin ollessa jo kuollut tai kuoleman kielissä. Hän ei koskaan ehtinyt nauttia yllättävästä perinnöstään. Silminnäkijöiden mukaan hän menehtyi tapaturmaisesti tulipalossa Pelargirissa helmikuussa 1664.Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki